Menu:

 Prihlásený užívateľ:   žiadny
 

 Registrovaní užívatelia:
Meno:Heslo:
Nový užívateľ

 Hľadaj:


 Posledná aktualizácia:
@ design - 1.12.2012
@ data - 17.4.2013

 Copyright:
© 2001-2013 [cory]
    [sfú - data]
    [R.Šmatláková-katalóg]

Všetky práva vyhradené

Informácie o filmoch a tvorcoch spracováva Renáta Šmatláková, SFÚ
Databáza tvorcov
 
Rudolf Bachlet
  08.12.1895
(Švošov)
  27.11.1974
(Bratislava)
Slovenský herec. Manžel herečky Frídy Bachletovej. Vyštudoval gymnázium. Pracoval ako strojník v ružomberských papierňach a neskôr v továrni na parné stroje Danubius v Budapešti. Venoval sa ochotníckemu divadlu. Od roku 1921 bol jedným z prvých profesionálnych hercov. Na základe konkurzu 
... celý text
 Zoznam ocenení pre tvorcu

Pozrite si ocenenia pre tvorcu 'Rudolf Bachlet' klinutím na tento odkaz


 Výberová filmografia (Počet filmov: 8)

1972    Človek na moste  (ako starec)
1961    Bratia  (ako kňaz)
1961    Pokorené rieky  (ako Čaniga)
1960    Na pochode sa vždy nespieva  (ako Grešík)
1959    Pán a hvezdár  (ako bača)
1958    V hodine dvanástej  (ako starý Chladoň)
1956    Čisté ruky  (ako Rusiňko)
1953    Rodná zem  (ako Seniak)
 späť
 
optimalizovaný pre prehliadače: IE 5.0, Mozilla 0.9.7; rozlíšenie: 1024x768