Menu:

 Prihlásený užívateľ:   žiadny
 

 Registrovaní užívatelia:
Meno:Heslo:
Nový užívateľ

 Hľadaj:


 Posledná aktualizácia:
@ design - 1.12.2012
@ data - 17.4.2013

 Copyright:
© 2001-2013 [cory]
    [sfú - data]
    [R.Šmatláková-katalóg]

Všetky práva vyhradené

Informácie o filmoch a tvorcoch spracováva Renáta Šmatláková, SFÚ
Databáza tvorcov
 
Martin Hollý
  11.08.1931
(Košice)
  18.03.2004
(Bratislava)
Slovenský filmový a televízny režisér a scenárista. Syn herca a režiséra Martina Hollého st. Študoval filmovú réžiu na FAMU v Prahe (1951-53). Štúdium však nedokončil a v rokoch 1953-57 pôsobil ako režisér Štúdia krátkych filmov 
... celý text
 Zoznam ocenení pre tvorcu

Pozrite si ocenenia pre tvorcu 'Martin Hollý' klinutím na tento odkaz


 Výberová filmografia (Počet filmov: 16)

2004    O dve slabiky pozadu  (ako režisér Hollý)
1989    Právo na minulosť  (Režisér)
1983    Mŕtvi učia živých  (Režisér)
1982    Soľ nad zlato  (Režisér, Autor námetu, Scenárista)
1981    Noční jazdci  (Režisér)
1980    Signum laudis  (Režisér)
1979    Smrť šitá na mieru  (Režisér)
1977    Súkromná vojna  (Režisér)
1975    Horúčka  (Režisér)
1974    Kto odchádza v daždi...  (Režisér)
1973    Hriech Kataríny Padychovej  (Režisér)
1971    Orlie pierko  (Režisér)
1970    Medená veža  (Režisér)
1966    Jeden deň pre starú paniu  (Režisér, Scenárista)
1964    Prípad pre obhajcu  (Režisér)
1962    Havrania cesta  (Režisér)
 späť
 
optimalizovaný pre prehliadače: IE 5.0, Mozilla 0.9.7; rozlíšenie: 1024x768