Menu:

 Prihlásený užívateľ:   žiadny
 

 Registrovaní užívatelia:
Meno:Heslo:
Nový užívateľ

 Hľadaj:


 Posledná aktualizácia:
@ design - 1.12.2012
@ data - 17.4.2013

 Copyright:
© 2001-2013 [cory]
    [sfú - data]
    [R.Šmatláková-katalóg]

Všetky práva vyhradené

Informácie o filmoch a tvorcoch spracováva Renáta Šmatláková, SFÚ
Databáza tvorcov
 
Oľga Adamčíková
  17.02.1903
(Kremnica)
  16.08.1992
(Bratislava)
Slovenská herečka. Manželka slovenského herca Samuela Adamčíka. Už ako šesťročná stála na javisku v Trnave a ako 21-ročná sa stala členkou trnavského Mestského divadla. Po maturite na Štátnom učiteľskom ústave v Bratislave (1921) pôsobila ako učiteľka 
... celý text
 Zoznam ocenení pre tvorcu

Pozrite si ocenenia pre tvorcu 'Oľga Adamčíková' klinutím na tento odkaz


 Výberová filmografia (Počet filmov: 7)

1979    A pobežím až na kraj sveta  (ako starká)
1968    Zbehovia a pútnici  (ako starena)
1966    Majster kat  (ako Katrina)
1961    Bratia  (ako Haviarka)
1961    Predjarie  (ako tetka Molnárová)
1953    V piatok trinásteho  (ako Rebrová)
1952    Lazy sa pohli  (ako Rendková)
 späť
 
optimalizovaný pre prehliadače: IE 5.0, Mozilla 0.9.7; rozlíšenie: 1024x768