Menu:

 Prihlásený užívateľ:   žiadny
 

 Registrovaní užívatelia:
Meno:Heslo:
Nový užívateľ

 Hľadaj:


 Posledná aktualizácia:
@ design - 1.12.2012
@ data - 17.4.2013

 Copyright:
© 2001-2013 [cory]
    [sfú - data]
    [R.Šmatláková-katalóg]

Všetky práva vyhradené

Informácie o filmoch a tvorcoch spracováva Renáta Šmatláková, SFÚ
Databáza tvorcov
 
Karol Machata
  13.01.1928
(Malacky)
Slovenský herec. Patrí medzi najvýznamnejších predstaviteľov povojnovej generácie slovenského herectva. Už ako dvanásťročný začínal v rozhlase a venoval sa ochotníckemu divadlu. Vyštudoval herectvo na Štátnom konzervatóriu v Bratislave (1951) a v rokoch 1952-53 pôsobil v Armádnom 
... celý text
 Zoznam ocenení pre tvorcu

Pozrite si ocenenia pre tvorcu 'Karol Machata' klinutím na tento odkaz


 Výberová filmografia (Počet filmov: 36)

1989    Nebojsa  (ako Ondrejov otec)
1987    Hody  (ako Nádaský st.)
1987    Neďaleko do neba  (ako Pán Boh)
1987    Nemožná  (ako Boháčik)
1986    Kohút nezaspieva  (ako Fischl)
1982    Soľ nad zlato  (ako kráľ Pravoslav)
1977    Bludička  (ako Dr. Mikesch)
1976    Červené víno I-II  (ako Silvester Bolebruch)
1975    Stretnutie  (ako Peter 45-ročný)
1974    Trofej neznámeho strelca  (ako komisár výstavy)
1973    Hriech Kataríny Padychovej  (ako Šulgan)
1973    Skrytý prameň  (ako richtár Bittner)
1973    Srdce na lane  (ako Bacúch)
1971    Dosť dobrí chlapi  (ako Maco)
1971    Hľadači svetla  (ako major Pittermann)
1971    Páni sa zabávajú  (ako poslanec Brezovický)
1970    Zločin slečny Bacilpýšky  (ako obhajca)
1964    Prípad pre obhajcu  (ako okresný prokurátor Felcán)
1963    Ivanov  (ako Ivanov)
1962    Polnočná omša  (ako Marián Kubiš)
1962    Výlet po Dunaji  (ako Belan)
1961    Pieseň o sivom holubovi  (ako učiteľ)
1961    Predjarie  (ako Ďurko Molnár)
1961    Vždy možno začať  (ako prof. Gábriš)
1960    Našiel som si kamaráta - Ivan  (ako otec)
1960    Prerušená pieseň  (ako Ján Soviar)
1959    Muž, ktorý sa nevrátil  (ako redaktor Zvara)
1958    Dáždnik svätého Petra  (ako Juraj Vibra)
1957    Posledná bosorka  (ako Gašpar Sedmík)
1957    Zemianska česť  (ako Števko Levický)
1956    Čisté ruky  (ako Grec)
1954    Drevená dedina  (ako Pavo Šechnár)
1953    Pole neorané  (ako Juro Karabka)
1952    Lazy sa pohli  (ako Jozef Rendko)
1952    Mladé srdcia  (ako Leštiak)
1951    Boj sa skončí zajtra  (ako robotník)
 späť
 
optimalizovaný pre prehliadače: IE 5.0, Mozilla 0.9.7; rozlíšenie: 1024x768