Menu:

 Prihlásený užívateľ:   žiadny
 

 Registrovaní užívatelia:
Meno:Heslo:
Nový užívateľ

 Hľadaj:


 Posledná aktualizácia:
@ design - 1.12.2012
@ data - 17.4.2013

 Copyright:
© 2001-2013 [cory]
    [sfú - data]
    [R.Šmatláková-katalóg]

Všetky práva vyhradené

Informácie o filmoch a tvorcoch spracováva Renáta Šmatláková, SFÚ
Databáza tvorcov
 
Andrej Bagar
  29.10.1900
(Trenčianske Teplice)
  31.07.1966
(31.7.1966 Bratislava)
Slovenský herec, divadelný režisér, pedagóg. Vyučil sa čalunníckemu remeslu vo Viedni a zároveň študoval na dekoračnom oddelení umeleckopriemyselnej školy. V roku 1918 bojoval na talianskom fronte. Po vojne vystriedal niekoľko zamestnaní (robotník, hotelový sluha, kurič, 
... celý text
 Zoznam ocenení pre tvorcu

Pozrite si ocenenia pre tvorcu 'Andrej Bagar' klinutím na tento odkaz


 Výberová filmografia (Počet filmov: 7)

1963    Jánošík II  (ako gróf Žuray)
1962    Jánošík I  (ako gróf Žuray)
1957    Zemianska česť  (ako Adam Bešeňovský)
1954    Drevená dedina  (ako Martin Šechnár)
1951    Boj sa skončí zajtra  (ako poslanec Drábek)
1948    Čertova stena  (ako Ján Hlavaj)
1946    Varúj..!  (ako panský gazda)
 späť
 
optimalizovaný pre prehliadače: IE 5.0, Mozilla 0.9.7; rozlíšenie: 1024x768