Menu:

 Prihlásený užívateľ:   žiadny
 

 Registrovaní užívatelia:
Meno:Heslo:
Nový užívateľ

 Hľadaj:


 Posledná aktualizácia:
@ design - 1.12.2012
@ data - 17.4.2013

 Copyright:
© 2001-2013 [cory]
    [sfú - data]
    [R.Šmatláková-katalóg]

Všetky práva vyhradené

Informácie o filmoch a tvorcoch spracováva Renáta Šmatláková, SFÚ
Databáza tvorcov
 
Samuel Adamčík
  23.07.1904
(Bohunice, časť Pukanca)
  10.07.1984
(Bratislava)
Slovenský herec. Manžel slovenskej herečky Oľgy Adamčíkovej. Narodil sa ako najstarší z troch súrodencov v učiteľskej rodine v Bohuniciach. V roku 1924 absolvoval štúdium na učiteľskom ústave v Banskej Štiavnici. Od roku 1926 sa venoval 
... celý text
 Zoznam ocenení pre tvorcu

Pozrite si ocenenia pre tvorcu 'Samuel Adamčík' klinutím na tento odkaz


 Výberová filmografia (Počet filmov: 13)

1983    Tisícročná včela I-II  (ako Orfanides)
1979    A pobežím až na kraj sveta  (ako starký)
1975    Sebechlebskí hudci  (ako starček)
1971    Zlozor  (ako Samko)
1968    Zbehovia a pútnici  (ako Perun - Dominika)
1966    Majster kat  (ako starý sudca)
1961    Predjarie  (ako báči Kecskés)
1958    Dáždnik svätého Petra  (ako Müntz)
1955    Žena z vrchov  (ako Adam Šalvia)
1954    Drevená dedina  (ako Peter Púplava)
1953    Pole neorané  (ako Cyprián Huščava)
1952    Mladé srdcia  (ako Fedorčák st.)
1951    Boj sa skončí zajtra  (ako Kršiak)
 späť
 
optimalizovaný pre prehliadače: IE 5.0, Mozilla 0.9.7; rozlíšenie: 1024x768