Menu:

 Prihlásený užívateľ:   žiadny
 

 Registrovaní užívatelia:
Meno:Heslo:
Nový užívateľ

 Hľadaj:


 Posledná aktualizácia:
@ design - 1.12.2012
@ data - 17.4.2013

 Copyright:
© 2001-2013 [cory]
    [sfú - data]
    [R.Šmatláková-katalóg]

Všetky práva vyhradené

Informácie o filmoch a tvorcoch spracováva Renáta Šmatláková, SFÚ
Databáza tvorcov
 
Jozef Kroner
  20.03.1924
(Staškov)
  12.03.1998
(Bratislava)
Slovenský herec. K profesionálnemu herectvu sa dostal po rokoch účinkovania na ochotníckych scénach v Považskej Bystrici, Trenčíne a Martine. V rokoch 1948-56 bol členom Armádneho divadla v Martine (dnes Divadlo SNP), od roku 1956 člen SND 
... celý text
 Zoznam ocenení pre tvorcu

Pozrite si ocenenia pre tvorcu 'Jozef Kroner' klinutím na tento odkaz


 Výberová filmografia (Počet filmov: 30)

1994    Vášnivý bozk  (ako Schneider)
1988    Vlakári  (ako dedo Homoľa)
1987    Neďaleko do neba  (ako Šimala)
1983    Tisícročná včela I-II  (ako Martin Pichanda)
1982    Popolvár najväčší na svete  (ako Šablica)
1982    Soľ nad zlato  (ako šašo)
1981    Kosenie Jastrabej lúky  (ako starý otec)
1976    Stratená dolina  (ako Gamboš)
1975    Pacho, hybský zbojník  (ako Pacho)
1973    Očovské pastorále  (ako Cesnak)
1973    Putovanie do San Jaga  (ako Carlo)
1972    Zajtra bude neskoro  (ako učiteľ)
1970    Pán si neželal nič  (ako Ctibor)
1968    Dialóg 20-40-60  (ako starček, 60)
1968    Muž, ktorý luže  (ako Franz)
1968    Traja svedkovia  (ako doktor Švarc)
1963    Jánošík II  (ako otec Uhorčík)
1962    Jánošík I  (ako otec Uhorčík)
1962    Polnočná omša  (ako Valentín Kubiš)
1961    Pokorené rieky  (ako Juraj Brondoš)
1960    Jerguš Lapin  (ako strýc Košaľkuľa)
1960    Trinásťroční - Strieborný favorit  (ako Dulík)
1958    Statočný zlodej  (ako Jožko Púčik)
1957    Posledná bosorka  (ako Jakub Krvaj)
1957    Zemianska česť  (ako Jonáš Levický)
1956    Čert nespí  (ako porotca, kádrovník Merinda, Ing. Martvoň)
1955    Štvorylka  (ako krajčír Sásik)
1954    Drevená dedina  (ako Ondro Chlistoň)
1953    Pole neorané  (ako Perďoch)
1949    Katka  (ako majster pletárne Jozef)
 späť
 
optimalizovaný pre prehliadače: IE 5.0, Mozilla 0.9.7; rozlíšenie: 1024x768