Menu:

 Prihlásený užívateľ:   žiadny
 

 Registrovaní užívatelia:
Meno:Heslo:
Nový užívateľ

 Hľadaj:


 Posledná aktualizácia:
@ design - 1.12.2012
@ data - 17.4.2013

 Copyright:
© 2001-2013 [cory]
    [sfú - data]
    [R.Šmatláková-katalóg]

Všetky práva vyhradené

Informácie o filmoch a tvorcoch spracováva Renáta Šmatláková, SFÚ
Databáza tvorcov
 
Juraj Kukura
  15.03.1947
(Prešov)
Slovenský herec. Ešte ako študent stavebnej priemyslovky účinkoval v jednej z hlavných postáv tv. filmu režiséra Ivana Balaďu Tri gaštanové kone (1966). V roku 1973 ukončil štúdium herectva u profesora Jozefa Budského na VŠMU v 
... celý text
 Zoznam ocenení pre tvorcu

Pozrite si ocenenia pre tvorcu 'Juraj Kukura' klinutím na tento odkaz


 Výberová filmografia (Počet filmov: 19)

2000    Sokoliar Tomáš  (ako Balador)
1997    Tábor padlých žien  (ako Dr. Zigmund)
1992    Lepšie byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý  (ako Robert)
1983    Sojky v hlave  (ako Vojto)
1982    Soľ nad zlato  (ako kráľ Norbert)
1982    Tušenie  (ako Fero Ušiak)
1981    Člny proti prúdu  (ako Rudko Samek)
1978    Krutá ľúbosť  (ako Jašek)
1976    Koncert pre pozostalých  (ako Peter Korta)
1975    Vojaci slobody I-IV  (ako Blanché)
1974    Do zbrane, kuruci!  (ako Hamzík)
1974    Trofej neznámeho strelca  (ako Šaľo)
1973    Deň slnovratu  (ako Pavol)
1972    Javor a Juliana  (ako hudec III)
1972    Letokruhy  (ako Vavro)
1971    Zlozor  (ako Slávo)
1970    Eden a potom  (ako Boris)
1968    Traja svedkovia  (ako pansláv)
1968    Zbehovia a pútnici  (ako hrebenár)
 späť
 
optimalizovaný pre prehliadače: IE 5.0, Mozilla 0.9.7; rozlíšenie: 1024x768