Menu:

 Prihlásený užívateľ:   žiadny
 

 Registrovaní užívatelia:
Meno:Heslo:
Nový užívateľ

 Hľadaj:


 Posledná aktualizácia:
@ design - 1.12.2012
@ data - 17.4.2013

 Copyright:
© 2001-2013 [cory]
    [sfú - data]
    [R.Šmatláková-katalóg]

Všetky práva vyhradené

Informácie o filmoch a tvorcoch spracováva Renáta Šmatláková, SFÚ
Databáza tvorcov
 
Jana Březinová
  18.03.1940
(Praha)
Česká herečka. Vyučila sa za aranžérku. V roku 1966 vyštudovala herectvo na pražskej DAMU a svoje prvé divadelné angažmán získala v příbramskom divadle, kde pôsobila do konca 60. rokov. Členkou pražského Národného divadla sa stala v 
... celý text
 Zoznam ocenení pre tvorcu

Pozrite si ocenenia pre tvorcu 'Jana Březinová' klinutím na tento odkaz


 Výberová filmografia (Počet filmov: 6)

1989    Chodník cez Dunaj  (ako Ticháčková)
1983    Tisícročná včela I-II  (ako Matylda)
1981    Nevera po slovensky I-II  (ako Polesná)
1979    Postav dom, zasaď strom  (ako Helena Šimiaková)
1977    Biela stužka v tvojich vlasoch  (ako Bernátová)
1970    Dovidenia v pekle, priatelia  (ako stará mníška)
 späť
 
optimalizovaný pre prehliadače: IE 5.0, Mozilla 0.9.7; rozlíšenie: 1024x768